Πώς η τεχνολογία είχε τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία

Πώς η τεχνολογία είχε τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία

8 Juli 2017 0 Von admin

Η τεχνολογία είναι παντού γύρω μας. Συνδέεται τόσο πολύ με τη ζωή μας που είναι δύσκολο να ζήσουμε μια μέρα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ζει τη ζωή χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Είτε ξυπνάτε από το ξυπνητήρι σας, βουρτσίζετε τα δόντια σας, φτιάχνετε το πρωινό σας και μπαίνετε στο αυτοκίνητο και μετακινείστε προς τη δουλειά σας όπως κάνετε 5+ ημέρες της εβδομάδας!

Και με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις να συμβαίνουν συνεχώς, η τεχνολογία αναπτύσσεται όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Φαίνεται ότι κάθε δεύτερη μέρα βγαίνει ένα νέο πράγμα που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι. Ένα νέο smartphone, μια νέα κονσόλα παιχνιδιών, ένα νέο αυτοκίνητο κ.λπ. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά στο πόσο πολύ η νέα τεχνολογία έχει αντίκτυπο στη ζωή μας σήμερα.

Smartphones παντού

Σκεφτείτε πριν από περίπου 20 χρόνια, τα smartphone δεν υπήρχαν ποτέ. Αυτά που έκαναν δεν ήταν smartphones, ήταν μόνο κινητά, τα οποία ανήκαν πραγματικά στους πλούσιους και ελίτ της κοινωνίας. Ενώ τα περισσότερα παιδιά ηλικίας περίπου 16 ετών θα εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν το αξιόπιστο παλιό τηλέφωνό τους! Κάποια κινητά τηλέφωνα υπήρχαν, αλλά ήταν πολύ βασικά. Σήμερα θα τα ονομάζαμε “τούβλα”. Αλλά αυτή τη στιγμή, κάθε παιδί άνω των 16 ετών έχει ένα smartphone κάποιου είδους!

Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα άτομα με smartphones από ό, τι άτομα που δεν διαθέτουν ένα. Και δεδομένου ότι η ικανότητα γρήγορης επικοινωνίας με τους φίλους και την οικογένεια θεωρείται σημαντική, αν όχι πιο σημαντική από τον ύπνο και το φαγητό. Για πολλούς ανθρώπους, το smartphone τους είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν και χρησιμοποιούν όταν ξυπνούν το πρωί μέχρι το τελευταίο πράγμα που βλέπουν και χρησιμοποιούν όταν πρόκειται να κοιμηθούν το βράδυ.

Με ένα smartphone, οι άνθρωποι γίνονται πιο έξυπνοι. Απλώς επειδή με ένα smartphone μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το Siri, την Cortana, την Google κ.λπ. για να μάθετε τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Απαντήσεις σε εκείνες τις ερωτήσεις ζωής που έχετε, στις οποίες μπορείτε να λάβετε μια απάντηση αμέσως χωρίς καν να χρειαστεί να πατήσετε κανένα κουμπί! Και με εφαρμογές όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram κλπ, αν έχετε κάτι να πείτε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε!

Άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες

Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, είναι πλέον πολύ πιο εύκολο και γρήγορο για τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στις τελευταίες τελευταίες ειδήσεις από όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone τους. Όπου όπως πριν, έπρεπε να παρακολουθήσετε την τηλεόραση και να συντονιστείτε σε ένα κανάλι ειδήσεων, ή να ακούσετε ραδιόφωνο ή ακόμη και να διαβάσετε την εφημερίδα για να μάθετε για πράγματα που έχουν συμβεί. Αυτές τις μέρες, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις τελευταίες τελευταίες ειδήσεις με το πάτημα ενός κουμπιού.

Κυριολεκτικά, οι ειδήσεις και άλλες νέες πληροφορίες είναι μόνο ένα κλικ μακριά για τους σημερινούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην το πιστεύετε αυτό, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, μαθαίνουν για νέα γεγονότα, γεγονότα και παγκόσμιες υποθέσεις και ειδήσεις από ιστοτόπους κοινωνικών μέσων όπως το Twitter και το Facebook. Δεδομένου ότι οι χρήστες συνήθως μοιράζονται ιστορίες σε αυτούς τους ιστότοπους όπως συμβαίνουν, οι οποίες στη συνέχεια συλλέγονται από τα πραγματικά μέσα, ειδήσεις, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες κλπ.

συμπέρασμα

Λόγω της τεχνολογίας, τώρα είναι πολύ πιο γρήγορο και εύκολο να έχουμε πρόσβαση στις απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουμε. Πρόσβαση σε έκτακτες ειδήσεις και παγκόσμια γεγονότα σε μια στιγμή. Αυτό και μόνο είχε τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία επειδή βοήθησε να δοθεί στους ανθρώπους άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες. Και αυτό μπορεί να συνεχιστεί για να κάνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους γενικά, αν όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει καθώς συμβαίνει. Αυτή είναι η τεχνολογία για εσάς!