Υπέροχες επιλογές των εφαρμογών παιδικής φροντίδας για εσάς

Υπέροχες επιλογές των εφαρμογών παιδικής φροντίδας για εσάς

8 Oktober 2021 0 Von admin

Ένας νέος γονέας καλεί το παιδί να προγραμματίσει. Η μητέρα λέει ότι αναζητά παιδικό σταθμό για το μωρό της για μισή μέρα φροντίδας την εβδομάδα. Ο προγραμματισμός των παιδιών κανονίζει τα πάντα με τον γονέα και στη συνέχεια ενημερώνει τον διαχειριστή τοποθεσίας. Ακούτε τον διαχειριστή τοποθεσίας στην άλλη πλευρά της δέσμης γραμμής. Μισή μέρα την εβδομάδα; Είναι επιθυμητό;

Όταν ο διαχειριστής τοποθεσίας παρουσιάζει το νέο παιδί στο παιδαγωγικό προσωπικό, το λένε δυνατά: Μισή μέρα; Αλλά το παιδί δεν συνηθίζει ποτέ σε αυτό. Ελαφρώς ανήσυχοι, περιμένουν την ημερομηνία έναρξης του παιδιού. Με την καλύτερες εφαρμογές προσχολικής ηλικίας οι προσφορές είναι τέλειες τώρα.

Παιδαγωγικό ενδιαφέρον

Και έτσι συμβαίνει τακτικά ότι εμείς ως εργαζόμενοι σε φροντίδα παιδιών λαμβάνουμε αιτήματα από γονείς που πιστεύουμε ότι είναι παιδαγωγικά ανεπιθύμητοι. Πάντα αλλάζουν μέρες, μικρός παιδικός σταθμός την εβδομάδα, παραλαβή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Και έχουμε άποψη για αυτό γιατί ξέρουμε τι είναι καλό για το παιδί. Άλλωστε, είμαστε οι επαγγελματίες. Από την άλλη πλευρά, ποιος γνωρίζει καλύτερα το παιδί και την προσωπική του κατάσταση; Αυτός είναι ο γονιός.

Τι κάνεις τότε?

Τι θέλετε όμως ως οργανισμός; Καθορίζουμε τι είναι καλύτερο για ένα παιδί; Or το κάνει ο γονιός; Μήπως, λοιπόν, θα απορρίψουμε ένα αίτημα γονέα επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι «δικαιολογημένο»; Και το κάνετε αυτό εκ των προτέρων ή πρόκειται να το δοκιμάσετε πρώτα με το παιδί και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά τότε η συζήτηση με τον γονέα; Για το τιμολόγιο παιδικής φροντίδας επίσης οι εφαρμογές είναι εκεί.

Ο γονιός στο προβάδισμα

Κατά τη γνώμη μου, είναι ο γονιός που γνωρίζει καλύτερα το παιδί. Είναι επίσης ο γονέας που έχει εικόνα για την κατάσταση και την ατζέντα της οικογένειας. Είμαστε ένας οργανισμός παροχής υπηρεσιών. Για μένα, αυτό σημαίνει ότι ικανοποιείτε τις επιθυμίες του πελάτη όσο το δυνατόν περισσότερο. Φυσικά, υποστηρίζουμε την παιδαγωγική μας ποιότητα. Είμαστε επίσης υπεύθυνοι για την ευημερία όλων των παιδιών μας. Εάν αυτό παραβιάζεται, είναι, επομένως, ώρα για μια συνομιλία με τον γονέα. Αλλά μέχρι τότε αναζητάτε μια καλή ισορροπία μεταξύ των επιθυμιών του γονέα και των δυνατοτήτων μας ως οργανισμού για να μπορέσουμε να το ικανοποιήσουμε.

Εμφανίστηκε: Κοιτάξτε τη φροντίδα των παιδιών

1. Πώς σκέφτονται οι γονείς για την προσιτή τιμή, την προσβασιμότητα και την ποιότητα της φροντίδας των παιδιών.

2. Τέσσερις στους δέκα γονείς θεωρούν ανεπαρκή την προσιτή τιμή της φροντίδας των παιδιών. Ένας στους επτά γονείς θεωρεί περίπλοκη την αίτηση για επίδομα παιδικής μέριμνας.

3. Οι γονείς είναι γενικά θετικοί ως προς την ποιότητα της φροντίδας των παιδιών. Για παράδειγμα, πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι καλά φροντισμένα. Οι γονείς είναι επικριτικοί για πολλές αλλαγές στο προσωπικό.

4. Οι μη χρήστες είναι γενικά πιο αρνητικοί όσον αφορά τη φροντίδα των παιδιών. Για παράδειγμα, έχουν αμφιβολίες για την ασφάλεια των παιδιών και την προσοχή που τους δίνεται.

5. Σε οικογένειες όπου η φροντίδα των παιδιών θεωρείται πιο προσιτή, προσιτή και καλύτερη, η φροντίδα των παιδιών χρησιμοποιείται συχνότερα και η μητέρα εργάζεται περισσότερες ώρες.

Οι γονείς είναι πιο ικανοποιημένοι από την ευθυγράμμιση μεταξύ της εργασίας και της ιδιωτικής ζωής, καθώς έχουν πιο θετικές εμπειρίες με τη φροντίδα των παιδιών. Τώρα λοιπόν, όχι γονέας παραλαβή, οι προσφορές έρχονται αρκετά εύκολα τώρα.

Όταν ένας οργανισμός παιδικής μέριμνας έχει αρκετούς μαθητές, μπορούμε να κάνουμε την εκπαίδευση στην εταιρεία, για παράδειγμα ως ημέρα μελέτης για τα μέλη του προσωπικού σας. Το μέγεθος της ομάδας μαθημάτων είναι τότε το πολύ 18 συμμετέχοντες. Η εκπαίδευση μπορεί επίσης να ακολουθηθεί μέσω ατομικής εγγραφής. Σε λιγότερες από 8 εγγραφές ακυρώνουμε το μάθημα.