Ενιαίο σημείο αποτυχίας για τον ιστότοπό σας

Ενιαίο σημείο αποτυχίας για τον ιστότοπό σας

27 Januar 2019 0 Von admin

Εάν σε οποιοδήποτε σύστημα, υπάρχει ένα μόνο σημείο αστοχίας, ολόκληρο το σύστημα θα σταματήσει να λειτουργεί εάν αυτό το μόνο σημείο σπάσει. Όταν ένα σύστημα αποτύχει, δεν θα εκτελέσει την προβλεπόμενη εργασία με τον βέλτιστο τρόπο ή όπως προβλέπεται.

Ας υποθέσουμε ότι οδηγείτε στη δουλειά και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να φτάσετε στη δουλειά. Εάν το αυτοκίνητό σας χαλάσει, αυτό είναι ένα μόνο σημείο αποτυχίας. Οι κινητήρες σε μια πτήση μπορεί να είναι ένα μόνο σημείο βλάβης και αυτός είναι ο λόγος, τα εμπορικά αεροσκάφη διαθέτουν εφεδρική μηχανή.

Είναι εύκολο να δούμε ότι ένα σύστημα μπορεί να έχει περισσότερα από ένα σημεία αστοχίας. Όταν κάποιο από αυτά τα σημεία αποτύχει, το σύστημα αποτυγχάνει. Για παράδειγμα, σε ένα σπίτι από κάρτες, υπάρχουν περισσότερα από ένα μοναδικά σημεία αποτυχίας.

Πώς εφαρμόζεται η έννοια του μοναδικού σημείου αστοχίας στους ιστότοπους;

Οι ιστότοποι είναι ένα «σύστημα» και όπως κάθε άλλο σύστημα, οι ιστότοποι μπορούν επίσης να έχουν μεμονωμένα σημεία αστοχίας. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ο διακομιστής σας κατεβαίνει, αυτό είναι ένα μόνο σημείο αποτυχίας για τον ιστότοπό σας.

Ο διακομιστής που κατεβαίνει είναι ένα προφανές παράδειγμα ενός μόνο σημείου αποτυχίας. Ωστόσο, θέλω να διερευνήσω μερικά μεμονωμένα σημεία αποτυχίας για έναν ιστότοπο που είναι λιγότερο εμφανή. Αυτά υπάρχουν σε πολλούς ιστότοπους, ακόμη και σε επιτυχημένους ιστότοπους. Δεδομένου ότι αυτοί οι τύποι μεμονωμένων σημείων αποτυχίας είναι λιγότερο εμφανείς, αγνοούνται. Αλλά ο αντίκτυπος είναι ο ίδιος. το σύστημα αποτυγχάνει να λειτουργήσει όπως προβλέπεται.

Για να εντοπίσετε μεμονωμένα σημεία αστοχίας στον ιστότοπό σας, πρέπει πρώτα να ορίσετε τον σκοπό του ιστότοπού σας. Εάν έχετε ρυθμίσει μια σελίδα για την πώληση ενός ebook, ο σκοπός της σελίδας είναι να πουλήσει το ebook. Οτιδήποτε μειώνει τις αλλαγές που κάνει κάποιος που αγοράζει αυτό το ebook είναι ένα μόνο σημείο αποτυχίας για το σύστημά σας.

  • Ποια είναι λοιπόν αυτά τα μοναδικά σημεία αποτυχίας για έναν ιστότοπο;
  • Γιατί κάποια ιστοσελίδα αποτυγχάνει ακόμα κι αν φαίνεται να πιστεύει ότι κάνει τα πάντα σωστά;
  • Γιατί μερικά από αυτά τα μοναδικά σημεία αποτυχίας δεν είναι προφανή;
  • Πώς να τα αναγνωρίσετε, να τα διορθώσετε και να τα αποφύγετε να προχωρήσουν;

Στις επόμενες αναρτήσεις, θα προσπαθήσω να διερευνήσω και να σας φέρω στην προσοχή μερικά από τα μοναδικά σημεία των αποτυχιών και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε. Ελπίζω να μάθετε μερικά πράγματα για το πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από αυτήν τη σειρά αναρτήσεων.

Ενώ βρισκόμαστε στη διαδικασία διερεύνησης αυτού του μοναδικού σημείου αποτυχίας, θέλω να μοιραστείτε μαζί μου και άλλους αναγνώστες στα σχόλια, την εμπειρία σας από ένα μόνο σημείο αποτυχίας για τον ιστότοπό σας. Θα απαντήσω στα σχόλιά σας.