Μια ματιά στην προέλευση, την πρόβλεψη και τον ορισμό της τεχνολογίας

Μια ματιά στην προέλευση, την πρόβλεψη και τον ορισμό της τεχνολογίας

7 Juli 2017 0 Von admin

Τεχνολογία, τι ακριβώς είναι η Τεχνολογία; Τι καθορίζει την τεχνολογία; Πόσο καιρό χρησιμοποιείται η τεχνολογία; Τι έχει κάνει η τεχνολογία για την ανθρωπότητα; Πώς θα είναι το μέλλον της τεχνολογίας; Θα είναι η τεχνολογία το πώς η ανθρωπότητα θα αποικίσει άλλους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα και θα μας οδηγήσει ακόμη και σε μακρινούς γαλαξίες; Θα μας βοηθήσει η τεχνολογία να ταξιδέψουμε με ταχύτητα στημονιού όπως μπορεί να κάνει το USS Enterprise του Star Trek; Λοιπόν, αυτά είναι υπέροχα ερωτήματα και οι απαντήσεις θα είναι διαφορετικές ανάλογα με το (1), το άτομο που το απαντά, (2) το χρόνο/έτος/δεκαετία/αιώνα που απαντούν.

Τεχνολογία, τι ακριβώς είναι; Τι καθορίζει την τεχνολογία;

Η λέξη «Τεχνολογία» είναι στην πραγματικότητα μια ελληνική λέξη που σημαίνει «επιστήμη της τέχνης» ή «πονηρή χρήση των χεριών». Even ακόμη και μια άλλη λέξη για την τέχνη ή την ικανότητα. Δεδομένου ότι η ανθρωπότητα είναι τόσο επιτυχημένη ως είδος λόγω των χεριών τους, καθώς κανένα άλλο ζώο δεν έχει χέρια όπως τα ανθρώπινα χέρια και με τα χέρια μας (και το μυαλό μας) είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε πράγματα. Αυτά τα πράγματα θα χρησιμοποιηθούν από εμάς με κάποιο τρόπο για να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε ή απλά να κάνουμε κάτι! Αυτό είναι βασικά η τεχνολογία για τον λαϊκό.

Πόσο καιρό χρησιμοποιείται η τεχνολογία;

Για όσο καιρό η ανθρωπότητα υπήρχε πραγματικά. Από τότε που η ανθρωπότητα έφτιαξε το πρώτο χέρι για να τον βοηθήσει να κάνει κάτι. Αυτό θα μπορούσε να είναι πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από την εποχή του ανθρώπου της εποχής της πέτρας. Και μέχρι τώρα σε όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε σήμερα. Τεχνολογία που μας βοηθά να ξυπνάμε το πρωί και να μαγειρεύουμε το πρωινό μας. Τεχνολογία που μας βοηθά να δουλέψουμε εγκαίρως και να μπορούμε να καλέσουμε ή να στείλουμε μηνύματα εάν πιστεύετε ότι θα αργήσετε!

Τι έχει κάνει η τεχνολογία για την ανθρωπότητα;

Η τεχνολογία έχει κάνει πολλά σπουδαία πράγματα για την ανθρωπότητα. Αν και έχει αποδειχθεί κάπως, και απειλεί ακόμη να είναι η πτώση και η καταστροφή της ανθρωπότητας επίσης. Γιατί με την τεχνολογία έχουμε τον σύγχρονο κόσμο και την υποδομή για να ζήσουμε περισσότερο, πιο υγιεινά. Οι εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη βοήθησαν την ανθρωπότητα να επιβιώσει από θανατηφόρες ασθένειες και να θεραπεύσει άλλες φυσικές, φυσιολογικές ή ακόμη και ψυχολογικές καταστάσεις. Αλλά εννοείται επίσης ότι η ανθρωπότητα έχει καταφέρει να αναπτύξει την ατομική βόμβα, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον, αλλά σε ένα ELE (Extinction Level Event).

Πώς θα είναι το μέλλον της τεχνολογίας;

Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα, αλλά μπορούμε να κάνουμε εικασίες και προβλέψεις με βάση αυτά που γνωρίζουμε τώρα. Θα υπάρξουν ιπτάμενα αυτοκίνητα και αιωρούμενες σανίδες μια μέρα; Τι λέτε για έναν τηλεμεταφορέα; Λοιπόν, εφευρέσαμε το τηλέφωνο και την τηλεόραση, οπότε προσωπικά πιστεύω ότι ο τηλεμεταφορέας είναι θέμα χρόνου. Αλλά η τεχνολογία λέγεται ότι διπλασιάζεται σε ταχύτητα κάθε χρόνο και το ποσό που μπορεί να βελτιωθεί, το κάνει. Έτσι, κάνει το μέλλον της τεχνολογίας να φαίνεται πολύ λαμπρό!

Θα είναι η τεχνολογία ο τρόπος με τον οποίο η ανθρωπότητα θα αποικίσει άλλους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα και θα μας οδηγήσει σε μακρινούς γαλαξίες ίσως;

Ναι ίσως μια μέρα η τεχνολογία μας να βελτιωθεί τόσο πολύ ώστε να μπορούμε να ταξιδέψουμε με ή κοντά στην ταχύτητα του φωτός και να μπορέσουμε να επισκεφτούμε μακρινούς γαλαξίες, αστρικά συστήματα και πλανήτες. Γίνεται ήδη λόγος για αποικισμό της ζώνης αστεροειδών και οικοδόμηση ολόκληρων πόλεων εργαζομένων πάνω τους για την εξόρυξη των ορυκτών που περιέχουν. Αυτό είναι θέμα χρόνου και άνθρωποι όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μαρκ Ζάκερμπουργκ και ο Έλον Μασκ μιλούν ήδη για αυτό.

Θα μας βοηθήσει η τεχνολογία να ταξιδέψουμε με ταχύτητα στημονιού όπως μπορεί να κάνει το USS Enterprise του Star Trek;

Θα φανταζόμουν ότι η ταχύτητα παραμόρφωσης υπερβολικής κίνησης, όπως η τεχνολογία, μια μέρα θα είναι διαθέσιμη σε εμάς ναι. Ότι μια μέρα θα κατασκευάσουμε σούπερ τεράστια αστέρια αστέρων όχι πολύ σε αντίθεση με το USS Enterprise από το Star Trek. Μόλις μάθουμε πώς να εκμεταλλευόμαστε τη δύναμη να ταξιδεύουμε με αυτές τις ταχύτητες και μπορούμε να μάθουμε πώς να ξεπεράσουμε τέτοιες προκλήσεις, τότε θα ταξιδέψουμε στο σύμπαν με ταχύτητα στημονιού και θα καταλήξουμε να λέμε «Beam me up Scotty».

Δεδομένου ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί όπως ο άνθρωπος, από την εποχή της πέτρας στον σύγχρονο άνθρωπο. Θα φτάσει ποτέ η τεχνολογία σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί πλέον να βελτιωθεί;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση, έτσι δεν είναι; Κοιτάξτε τον τροχό. Μπορεί να επανεφευρεθεί; Μπορεί να βελτιωθεί; Κοιτάξτε το τσεκούρι. Μπορεί να βελτιωθεί ένα τσεκούρι; Εκτός αν μπορείτε να επανεφεύρετε έναν τροχό που κινείται γρηγορότερα από τους περισσότερους τροχούς και είναι ισχυρότερος και μεγαλύτερης διάρκειας. Και εκτός εάν μπορείτε να εφεύρετε ένα τσεκούρι που παραμένει πάντα εξαιρετικά αιχμηρό και ποτέ δεν αμβλύνεται. Τότε θα τα κάνουμε πάντα για πάντα ισχυρότερα και μακρύτερα ή γρηγορότερα ή ευκρινέστερα. Μέχρι να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο που δεν μπορούμε πλέον να το κάνουμε. Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μια λογική που μπορεί να εφαρμοστεί εδώ.